Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Η Κινούμενη Μάζα

Τη βλέπει σοβαρά την ποίηση αυτή, όχι σαν κι εσάς. Τα λεφτά της θέλει να πιάσουν τόπο. Είναι σοβαρή σαν αυτόν που πληρώνει. Δεν έχει λεφτά για πέταμα. Την άνοδο στην ποίηση την ξέρει αυτή. Εκπαιδευτικός. Όπως ανεβαίνεις σαν εκπαιδευτικός, το ίδιο ανεβαίνεις και σαν ποιητής. Δείχνοντας αυστηρό πρόσωπο εξουσίας. Αποδώ εμείς οι σοβαροί, αποκεί οι άλλοι που δεν παίρνουν στα σοβαρά αυτά που πληρώνουν για να βγάλουν τα βιβλία τους…
Να φύγει άπό την μάζα των ποιητών, να συνδικαλιστεί με τους σοβαρούς, να βγει στα διοικητικά συμβούλια με άλλους συναδέλφους μονίμους εκπαιδευτικούς. Μόνο που όπου πάει κατα περιέργο τρόπο, λες και κάποιος διαβάζει τις μύχιες σκέψεις της, πάνε και πλήθος άλλοι.  Κάθε κίνηση να φύγει από τη μάζα, τη μεταφέρει στο κέντρο της μάζας, γιατί εκεί που πάει πάνε κι όλας αμέτρητοι με τις ίδιες φιλοδοξίες και το ύφος και το ήθος εκπαιδευτικού του δημοσίου. Σαν παπαδάσκαλοι ένα πράγμα.
Δεν είναι να απελπίζεσαι; Από παντού σκάνε ποιητές δημόσιοι υπάλληλοι και κυρίως εκπαιδευτικοί. Είναι η μάζα των εκπαιδευτικών ποιητών. Κι αυτή πάλι στο κέντρο αυτής της κινούμενης μάζας. Πώς να διακριθεί; Ποιός κυρώνει; Είναι σοβαρή αυτή. Ολίγον εκτός ποιήσεως και πολύ εντός εξουσίας, αλλά σοβαρή. Δοξάστε τη. Έγινε κιόλας μάζα και πετάει νομίσματα από την κερκίδα των ποιητών… Γαμημένε διατητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου