Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Θύελλα εν κρανίω

Με το νέο ποιητικό βιβλίο της, που φέρει τον ιδιαζόντως σημαίνοντα τίτλο  η … υπεισέρχεται πλήρως ποιητικά, μέσα στις ιδιωματικές ατμόσφαιρες και τα ψυχικά περιεχόμενα των δύο μουσικών ειδών, και από αυτήν την άποψη, ως εγχείρημα, τηρεί σε κάθε ποίημα μια ισορροπία ανάμεσα στην ποιητική γραφή ως τέτοια, αλλά και ως κάτι άλλο, - στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό το άλλο είναι το ύφος του τραγουδιού…
Έντονα ατμοσφαιρικές και εν ταυτώ ανθρώπινες, βιωματοληπτικώς ισχυρές ποιητικές εικόνες σε μιαν απόδραση προς την μυθολογία των λαϊκών τραγουδιών και του μπλουζ (δύο είδη, άλλωστε, που παρουσιάζουν, ορισμένως, εκλεκτικές συγγένειες). Αμεσότητα έκφρασης και διαδραστική στοχαστικότητα σε διακριτικότερο, υπαινικτικό πλάνο. Λόγος καλλίρροος και ενδοανατρεπτικός μαζί. Λόγος της καρδιάς, πρώτα από όλα. Ο έρωτας, φυσικά, πανταχού παρών στα ποιήματα σε όλην την γκάμα των συναισθημάτων και των εντάσεών του.
Στο νέο βιβλίο της, επιχειρεί εν γραπτώ, όχι ένα μικτό, αλλά πλήρως ενοποιητικό και ενοποιημένο ύφος, αναδεικνύοντας την μεγάλη αξία των δύο ειδών από την γλώσσα του ποιητικού στίχου. Ταυτοχρόνως, η ποίηση μέσα από αυτήν την επικοινωνία αποκτά ένα άλλο χρώμα, μια άλλη ουσία και υπόσταση, και σίγουρα ένα άλλο ήθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου